Ετικέτες

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΣ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ

O ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εικόνα δεν είναι πειραγμένη.
Προς τον κ. ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ που για μας είναι ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ

κ. ΕΠΙΣΗΜΕ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΕ 
σας ευχαριστούμε πολύ που μας κάνατε την τιμή να μας επισκεφθείτε και να εκφράσετε τις απόψεις σας. Έστω κι αν δεν τις καταγράψατε στο δικό μας το BLOG όπου τα σχόλια είναι ελεύθερα.
Θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε στα ερωτήματα και τους προβληματισμούς  σας και ελπίζουμε να ξεκινήσουμε έναν όμορφο και δημιουργικό διάλογο.

Μας γράφετε:
Προς Κερατσινιζώντας και Δραπετσωνίζωντας (sic): Μάθε παιδί μου γράμματα
του Σπύρου Σταυρακάκη
Η άκλιτη μετοχή –οντας ή –ώντας προσδιορίζει το ρήμα, όπως κάνει και το επίρρημα. Δηλαδή, μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο ή τον χρόνο που γίνεται η ενέργεια του ρήματος.
Γράφουμε με -ο, όταν δεν τονίζεται το –οντας, πχ. παίζοντας, φωνάζοντας.
Γράφουμε με –ω όταν ο τόνος μπαίνει στο –ώ, π.χ. μιλώντας, χτυπώντας, ρωτώντας.
Διάβαζα λοιπόν το νεολογισμό ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΖΩΝΤΑΣ (είναι γραμμένο με κεφαλαία γράμματα και άρα χωρίς τόνο) και τόνιζα στο ωμέγα, δηλαδή Κερατσινιζώντας, διότι έτσι πρέπει να τονιστεί ακολουθώντας (συγνώμη, ακολούθωντας!) τους ανωτέρω κανόνες και πιστεύοντας (συγνώμη πιστευόντας!) ότι πρόκειται για σύνθετη λέξη - παιγνίδι (Κερατσίνι + ζω). Μέχρι που πρόσεξα τη λέξη «Δραπετσωνίζωντας», ένδειξη ότι ο δημιουργός του σχετικού blog έχει πλήρη άγνοια των κανόνων γραμματικής. Αυτά ως προς τον τίτλο του blog.
Σας απαντάμε:
Έχετε δίκιο ως προς τον τονισμό της λέξης. Επειδή όμως θέλαμε να έχει διπλή έννοια δηλαδή και ζώντας στο Κερατσίνι αλλά και συμπεριφερόμενος σαν Κερατσινιώτης, γι’αυτό  αφήσαμε τη λέξη χωρίς τόνο.

Γράφετε:
Οι αναρτήσεις χαρακτηρίζονται από έλλειψη αισθητικής που φθάνουν στο επίπεδο της χυδαιότητας (φωτογραφίες «πειραγμένες» με κάποια εφαρμογή επεξεργασίας εικόνων).
Απαντάμε:
H αισθητική είναι υποκειμενική, άρα αυτή η αισθητική δεν συμφωνεί με τη δική σας καθωσπρέπει και συντηρητική αισθητική. Και το χυδαίο εκλαμβάνεται σαν χυδαίο από αυτόν που προσβάλλεται. Οι αθώες πειραγμένες φωτογραφίες κανονικά θα έπρεπε να σας κάνουν να γελάσετε γιατί η ουσία βρίσκεται στην έννοια του κειμένου που τις συνοδεύει.

Γράφετε:
Στην προσπάθειά του/της να αντιπολιτευθεί από τώρα τον Βρεττάκο και όχι τον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ (άγνωστη λέξη η συλλογικότητα) κάνει νοητικά άλματα γεμάτα σοφιστείες, κακόγουστα αστεία με υπονοούμενα ακόμα και σεξιστικά και χωρίς έμπνευση.
Ρωτάμε:
Από πότε απαγορεύεται η αντιπολίτευση; Σκοπεύετε να καταργήσετε οριστικά τον αντιπολιτευτικό λόγο από την 1η Σεπτέμβρη; Στον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ δεν υπάρχουνε άλλες φωνές;
Μας κατηγορείτε για 1. Νοητικά άλματα γεμάτα σοφιστείες, 2. Κακόγουστα αστεία, 3.Σεξιστικά υπονοούμενα και 4. Χωρίς έμπνευση.  QUELLE DECADANCE  για κάποιους καθωσπρέπει αριστερούς υποθέτω σαν εσάς. Αλήθεια για σας υπάρχει μόνο ένας τρόπος έκφρασης; Σας θαυμάζω για τον πλούτο των ιδεών και των συμπεριφορών που σας διακρίνουν TRES CHIC.

Γράφετε:
Χρησιμοποιεί α’ πρόσωπο πληθυντικού (πόσοι γράφουν το κείμενο ή ποια ομάδα αντιπροσωπεύει; - εκτός και αν έχει στο μυαλό[;] του/της τον πληθυντικό ευγενείας, που δεν το νομίζω). Οι ασυνταξίες είναι το φόρτε του/της (χωρίζει το ρήμα από το υποκείμενο με κόμμα!!!). Τελευταίως δε επιδίδεται και στο σπορ της παρελθοντικής πολιτικής απογραφής, κρυβόμενος πίσω από την βαριά μαύρη κουρτίνα της ανωνυμίας. Βγες στο φως και πες, είμαι αυτός, με λένε Μήτσο, Κίτσο ή Πίτσα, Κίτσα, ή δεν ξέρω πώς και έχω να πω, να καταγγείλω αυτά και αυτά. Στο φως!
Από πλευράς περιεχομένου τα κείμενα μη δεχόμενα κριτικής αποτελούν κενό γράμμα, είναι χαμηλότατου επιπέδου και μόνο ως υπόδειγμα ποταπού λόγου μπορούν να εκληφθούν.
Απαντάμε :
Ευτυχώς σε αυτό το BLOG δεν γράφει μόνο ένας. Εσείς κ. ΕΠΙΣΗΜΕ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΕ φαίνεται παραμένετε στο πνεύμα ενός KGBίστικου πνεύματος και επιδιώκετε να ρίξετε στην πυρά ότι σας εναντιώνεται. Κουβέντα όμως δεν κάνετε για τα κείμενα τα χαρακτηρίζετε ποταπά και χαμηλότατου επιπέδου χωρίς να αναφέρετε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. Να τα ρίξουμε στην πυρά.
Αλήθεια εσείς που είστε EXPERT στη γραμματική. Πως  λέτε χαμηλότατου επιπέδου ενώ το σωστό είναι ή χαμηλωτάτου επιπέδου ή χαμηλότατου επίπεδου.

Ακόμα γράφετε:
Υ.Γ.: Η πρώτη ανάρτηση του Κερατσινιζώντας και Δραπετσωνίζωντας (sic) έγινε την Πέμπτη 29η Μαΐου 2014,  λίγες ημέρες μετά τις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Μαΐου. Αν σας λεει κάτι αυτό...
Μάλιστα θα μπορούσε να έχει εμφανιστεί το BLOG πριν τις εκλογές αν και ήταν έτοιμο, αλλά για μας ο κ. Βρεττάκος ίσως να είναι μια καλή λύση σε σχέση με κάποιες άλλες πιθανές επιλογές. Αυτό όμως δεν τον αφήνει στο απυρόβλητο. Και τα ερωτήματα παραμένουν:
1.      Έκανε τη δήλωση’’ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ’’ το βράδυ των εκλογών ο κ. Λαφαζάνης; Πιστεύετε στην ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης;
2.     Πήγε ο κ. Βρεττάκος στην πανήγυρη της Ανάληψης και δεν μπήκε μέσα στην εκκλησία;  Δεν σημαίνει αυτό  δυσαρμονία μεταξύ του πιστεύω του και μιας θεσμικής παρουσίας;
3.     Είπε ή δεν είπε ψέματα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ;  Είναι αυτό ηθικό;
4.     Επιτέθηκε ή όχι με λασπολογία στο Τζανή με τη δήλωση του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ για την πολιτική της κυβέρνησης; Είναι αυτό ηθικό;
5.    Έκανε ή όχι λαϊκίστικες δηλώσεις του στυλ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΛΕΓΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΓΕ και ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ; Δεν είναι αυτό λαϊκισμός ; Δεν είναι αυτό ανευθυνότητα;
6.     Κατήγγειλε ή όχι το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ενώ αποσιώπησε το DEAL με το Μαρινάκη στις εκλογές για τον Πειραιά; Έκρυψε ή όχι αλήθειες;
7.     Δήλωσε ή όχι ανεπάρκεια για να βρει λύση για τα καλλιτεχνικά τμήματα και παρέπεμψε το θέμα στον καιρό; Έχει έτοιμο πρόγραμμα και λύσεις;  
κ. ΕΠΙΣΗΜΕ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΕ εμείς ποτέ δεν λέμε ότι ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΛΑΟ άρα ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Σας ευχαριστούμε για την πρόκλησή σας και αναμένουμε τις δικές σας αλήθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου