Ετικέτες

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΘΕ ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

Με μεγάλη χαρά διαβάσαμε μια κάπως ευπρεπή ανακοίνωση του Άλλου Δρόμου. Ως συνήθως όμως στο τέλος με μια ηρωική παράγραφο ανατρέπει το κλίμα που πήγαινε να διαμορφωθεί.
Ένα ερώτημα αναπάντητο στο διηνεκές είναι:
Άν αρμέξουμε την αγελάδα και στο τέλος ρίξει κλωτσιά και αδειάσει τον κάδο, έκανε η αγελάδα γάλα ή όχι;
Ας δούμε λοιπόν και ας σχολιάσουμε την παράγραφο.

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και οργή αυτά που συμβαίνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και αναρωτιόμαστε μήπως και στη δική μας προσπάθεια για την προστασία της ζωής των εργαζομένων αλλά και της ασφάλειας της υγείας των δημοτών και του μέλλοντος της πόλης βρούμε απέναντι μας τον ίδιο στρατό που υπερασπίζεται τυφλά τα συμφέροντα του αφεντικού του. Είναι γνωστό ότι και στην πόλη μας με το νέο ρυθμιστικό γίνεται προσπάθεια να εξυπηρετηθούν τα ίδια οικονομικά συμφέροντα
Αναρωτιόμαστε αλλά δε φοβόμαστε.

REMAKE ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ"
1.ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Πολλές φορές κάποιοι αλλοδρομίτες και αλλοδρομίτισσες μας έχουν κατηγορήσει για άγνοια της Ελληνικής γλώσσας. Το ερώτημα είναι πώς εσείς που είσαστε δάσκαλοι  γράφετε μια πρόταση  από τέσσερις γραμμές, με πέντε ρήματα χωρίς κανένα σημείο στίξης.
Μπορείτε να διαβάσετε απνευστί την πρόταση χωρίς να πάθετε ασφυξία;









2.ΜΑΘΕ ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ
-Μάθε μπαλίτσα αγόρι μου!
-Γιατι κύριε Νίκο;
Σε αυτή την πρόταση σχολιάζετε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη συζήτηση για το γήπεδο της ΑΕΚ.
Λέτε λοιπόν ότι δεν αντέδρασαν  οι οπαδοί της ΑΕΚ στους Συριζαίους που δεν ήθελαν να κοπούν τα δέντρα από τα διπλανά παρτέρια, αλλά ο στρατός του Μελισσανίδη που κάνει κουμάντο στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Αφού λοιπόν ο Μελισσανίδης δραστηριοποιείται στην παραλία των λιπασμάτων, άμα εμείς έρθουμε σε κόντρα μαζί του, θα κατεβάσει τον στρατό του μεταμφιεσμένο σε ΑΕΚτζήδες για να πολεμήσει εναντίον μας.
Λέμε τώρα εμείς ότι ο μόνος στρατός που μπορεί να αντιπαρατεθεί στους ΑΕΚτζήδες είναι το PORTO LEONE. Αλλά αυτούς τους έχουμε καταγγείλλει ότι είναι στρατός του Μαρινάκη με τον οποίο δεν έχουμε καμία συνδιαλλαγή. Εξ άλλου και αυτός έχει βάλει στο μάτι την περιοχή.
Να φτιάξουμε λοιπόν το δικό μας στρατό. Και μετά φύγαμε για τα χειμερινά ανάκτορα.
ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΡΕ;
ΜΑΘΕΤΕ ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΓΑΛΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου