Ετικέτες

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΖΕΙ Ο κ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ Η ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΟΥΓΚΑΝΤΑΣ;
(πραγματική φωτογραφία του κ.Βρεττάκου)

Με λύπη διάβασα τη συνέντευξη του αριστερού δήμαρχου κ.Βρεττάκου στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Η γνωστή παθογένεια της κοκαλωμένης και τυφλής Αριστεράς.
Δηλαδή ότι, μόνο ότι κάνουν αυτοί είναι υπαρκτό, γνήσιο και σωστό. Απαγορεύεται δηλαδή σε οποιονδήποτε άλλον να επεμβαίνει σε πρακτικέςκαι δράσεις που είναι αποκλειστικά δικές τους.
Ας δούμε λοιπόν τι είπε και πόσο ΨΕΥΤΗΣ μπορεί να είναι με το ξεκίνημά του
Να τι λέει:

- Στις φτωχογειτονιές της ανεργίας, οι άνθρωποι εξακολουθούν να παλεύουν και να ονειρεύονται;
«Μπορεί να μη διαθέτουμε πόρους,( ΨΕΜΑ Ν.1 ο Δήμος πλέον μετά τα τέλη των ΟΛΠ,ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ έχει πόρους, το τραπέζι λοιπόν είναι στρωμένο και σίγουρα όχι από τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά δεν θα τους αφήσουμε να μας απαγορεύσουν να ονειρευόμαστε μια ανθρώπινη πόλη. Εχουν δύναμη οι άνθρωποι στο Κερατσίνι. Και θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν γειτονιές με αλληλεγγύη, ελπίδα και ανθρωπιά».
- Πιστεύατε ότι θα εκλεγείτε;
«Οχι. Μόλις πριν από ενάμιση χρόνο, με μία παρέα στην οποία δεν συμμετείχε κανένας απ' όσους "έπαιζαν μπάλα" σε προηγούμενες δημοτικές διοικήσεις,(ΨΕΜΑ Ν.2 έχετε δύο τουλάχιστον στελέχη που έπαιξαν μπάλα στην προηγούμενη διοίκηση και ήρθαν πρώτοι σε ψήφους) δημιουργήσαμε το συνδυασμό "Αλλος δρόμος". Αλλά δεν ήταν σύνθημα, εμείς το εννοούσαμε. Δεν ήταν όμως και αυτοσκοπός μας να πάρουμε το δήμο. Κάναμε μια ζωντανή δημοτική κίνηση για να παρεμβαίνει στα μύρια προβλήματα. Δηλαδή αν δεν είχαμε εκλεγεί, δεν θα μας χάλαγε κιόλας... Στη συνέχεια, είχαμε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Μην ξεχνάτε ότι ζούμε σ' ένα δήμο, όπου τα τελευταία 30 χρόνια παίζουν μπάλα το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.».(ΨΕΜΑ Ν.3 γιατί την προηγούμενη δημοτική αρχή την είχατε υποστηρίξει εσείς του ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ ενώ το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είχαν υποστηρίξει τον κ.Χρυσό και τον κ. Μελά αντίστοιχα).
- Πώς οδηγηθήκατε στη δημιουργία μιας νέας δημοτικής παράταξης;
«Υπήρχε τεράστιο πολιτικό κενό! Καμία δημοτική παράταξη δεν έδειχνε τη διάθεση ν' ασχοληθεί με τα προβλήματα των κατοίκων.(ΚΡΙΜΑ και ΝΤΡΟΠΗ απαξιώνετε όλους τους άλλους ακόμα και το ΚΚΕ από το οποίο προέρχεσθε) Ζούμε σε μια βρόμικη πόλη, που βασίζεται σε πελατειακές σχέσεις, στους κοινόχρηστους χώρους το πράσινο έγινε κίτρινο.( Αραγε  μια καθαρή πόλη είναι προνόμιο και ικανότητα  μόνο της Αριστεράς;) Η δύσκολη καθημερινότητά μας αντιμετωπιζόταν με αδιαφορία. Τα σχολεία μας υποφέρουν. Οπως και όλα τα μεγάλα προβλήματα που χρονίζουν. Το εργοστάσιο της ΔΕΗ θα έπρεπε να είχε απομακρυνθεί από το 2006. Υπάρχουν πολλοί εγκαταλειμμένοι χώροι, παλιά εργοστάσια, που είχαν σκοπό να τους δωρίσουν σε ιδιώτες.( ΝΤΡΟΠΗ και ΨΕΜΑ Ν.4 από που φαίνεται αυτό;) Ηρθε κάποια στιγμή που είπαμε ότι δεν πάει άλλο».
- Υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για να ευοδωθούν οι προσδοκίες σας;
«Δεν δώσαμε μεγάλες υποσχέσεις. Αρχικά, θα ξεκινήσουμε με τη δημιουργία κοινωνικών δομών στο δήμο και την προστασία της δημοτικής περιουσίας από τις ιδιωτικοποιήσεις. Από χθες θα έπρεπε να είχε στηθεί ένα δίχτυ προστασίας για τους δημότες που δοκιμάζονται. Θα λειτουργήσουμε λοιπόν ένα κοινωνικό ιατρείο,( ΨΕΜΑ Ν.5 υπάρχει ήδη) ένα παντοπωλείο(ΨΕΜΑ Ν.6 υπάρχει ήδη) κι ό,τι άλλο είναι αναγκαίο ώστε να σταθούμε δίπλα σε όσους τα χρειάζονται( Υπάρχει ακόμα .κοινωνικό φαρμακείο. κοινωνικό φυσιοθεραπευτήριο, υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης κλπ κλπ ΝΤΡΟΠΗ) Υποσχεθήκαμε ότι θα δημιουργήσουμε ποιότητα ζωής στις γειτονιές που δοκιμάζονται. Δεν μας ενδιαφέρει μόνο να ποτίσουμε το δενδράκι της πλατείας, που μπορεί να το ποτίσει κι ο καταστηματάρχης, αλλά να καθαρίσουμε τα φρεάτια(ΨΕΜΑ Ν.7 τα φρεάτια είναι πεντακάθαρα και δεν έχουμε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα από τις βροχοπτώσεις) ώστε να μην πλημμυρίσουν και φέτος το φθινόπωρο κάποιες γειτονιές. Συζητήσαμε με όλους τους κατοίκους, καταγράψαμε τα προβλήματα και σκοπεύουμε να τ' αντιμετωπίσουμε άμεσα και μάλιστα με την ενεργό συμμετοχή τους».(ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΧΗ δεν τό έχετε κάνει)
κ. ΒΡΕΤΤΑΚΟ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ συνεχίζετε να λέτε τα ίδια ψέμματα και να ρίχνετε την ίδια λάσπη.
Εύχομαι να έχετε έτοιμο το πρόγραμμά σας μέχρι τον Σεπτέμβρη που θα αναλάβετε γιατί σε αυτήν την πόλη δεν  ζούνε μόνο κάφροι αλλά και πολίτες που γνωρίζουν . ΝΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου